Adile Naşit Kimdir

17 Harizan 1930'da İstanbul'da doğmuş olan Adile Naşit'in gerçek adı Adile Keskiner'dir. Sanatçı bir aileden gelen Adile Naşit'in babası ünlü komedyen Naşit Özcan'dır. Adile ana, masalcı teyze olarak tanıdığımız Adile Naşit babasının ölümünden sonra öğrenimini yarıda bırakarak 14 yaşında tiyatro oyunculuğu yapmaya başladı. İlk olarak İstanbul Şehir Tiyatrosunda Çocuk Tiyatrosuna girdi (1944).
Sinema Kariyeri: 1947 yılında Yara filmi sayesinde sinemayla tanışan Adile Naşit 1970'lerde ise artık filmlerde oynamaya başlamıştır. Hayatı boyunca bir çok ölümsüz eserlerde payı olan Adile Naşit 1976'da Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü. 1978'lerden sonra ise Uluslararası Sanat Gösterilerinde rol almaya başlamıştır. Ama hepimiz Adile Naşit'i Ertem Eğilmez'in çektiği Hababam Sınıfı serilerinde tanıdık.
Ödülleri: Antalya Altın Portakal Film Festivali En iyi kadın oyuncu
Televizyon Dizileri: Kuruntu Ailesi , Uykudan Önce
Rol Aldığı Bazı Filmler: Kuzucuklarım, Gırgıriye, Gırgıriyede Şenlik Var, Şaban Papuçu Yarım, Hababam Sınıfı Tatilde, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Davaro, Hababam Sınıfı Güle Güle , Tosun Paşa, Şabaniye, Kibar Feyzo, Sultan, Sakar Şakir, Gülen Gözler, Neşeli Günler,  Hababam Sınıfı Uyanıyor , Aile Şerefi , Süt Kardeşler , Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Delisin, Ah Nerede, Lüküs Hayat, Mavi Boncuk, Oh Olsun , Canım Kardeşim, Salak Milyonerler, Hanzo, Çapkın Hırsız, Abbas Yolcu...

About derin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :